мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Съществува ли вероятност от възникване на неочаквани реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не представлява вероятност от поява на важни неприятни ефекти за клиента. Принципно практиката по мезотерапия се прави с тънка и много фина игла, която не допуска угрозата за забелязващи се и дълготрайни рани на човешката кожа. Да, има вариант, в който е възможно да изникнат малки червени петна, класически синки или засилено усещане на третираната кожа. Е, имаме предвид напълно кратки реакции, които цялостно се заличават само за дни. За алергични реакции ни най-малко не става дума, поради причина, че в мезотерапията се процедира с хиалурон, ценни субстанции, които са доказано безобидни за всички хора и се приемат от него лесно.

Вярно ли, че процедурите по мезотерапия не причиняват болка?

Така е, сеансите по мезотерапия са абсолютно безболезнени на всички. За да повярвате , трябва просто да се замислите какво действително се оказва мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, чрез която в вашия организъм се поставят добри и хранителни вещества разрешаващи най-разпространените непиятности с кожата ни – от стареене и увисване, до акнеична кожа, всякакви петна и петнист тен. Е, всъщност не бива да се страхувате. Практиката по мезотерапия по никакъв начин не не влияр на появата на усещане за болка или нежелани усещания. Всичко, което може да усетите, по-скоро е нежно убождане или парене на третираното място.

мезотерапия 1
мезотерапия

Какви са рисковите моменти за доверяване на мезотерапия?

Както за общо взето всички/ за повечето манипулации, за мезотерапията , логично, са ясни някои противопоказания. Те касаят по-конкретно за частни случаи: жени, които са бременни и кърмещи жени, заболяли от болести от онкологичен характер и страдащи от редовно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези случи не се съветва ползването на мезотерапията като манипулация. Също така съществуват и различни други положения, за които без свян трябва да се консултирате с вашия медицински довереник. Точно такива са алергични проблеми или пък лекуване със вещества за съдоразширяване. Ако са за вас, кажете с лекаря, за да има възможност да обсъдите в екип опциите и особеностите при евентуално доверяване на процедура по мезотерапия.

Мезотерапия – няколко полезни съвета

Ще ви представим полезни съвети за ситуациите, в които ще сте на мезотерапия. Съветите помагат за това какво е необходимо и какво не е нужно да се извършва по време и след мезотерапията, заедно с начините за максимално продължаване на ефектите от процедурата. Ето ключовите ни напътствия към всички, избиращи мезотерапията:

– задължително при лекари – началният и може би най-полезен съвет, отнасящ се до мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е наложително да се извършва единствено в медицинско заведение или клиники по специалността. Не се заблуждавайте от факта, че процедурата се извършва елементарно и неусетно. Не забравяйте, че са важни личното ви здраве и личната ви красота, и не ви съветваме да се оставяте в ръцете на случайни хора.

– максимално много знание – не се плашете да търсите отговори и да искате повече знание за практиката по мезотерапия, която сте избрали да ви бъде сложена, и използваните в нея продукти и съставки. Ако ви е известно всичко което ви предстои, още по-добре. Ще е добре да попитате що за субстанции ще ви инжектират. Поинтересувайте се дали субстанциите са купени директно от производителя или оторизиран представител, разбира се, колко време гарантират за качеството им. Ако манипулацията по мезотерапия действително се осъществява в съответствие с най-добрите модерни стандарти в въпросната област, въпросните специалисти с удоволствие биха искали да откликнат изчерпателно на всякакви въпрос.

– не се подмамвайте по разходите за мезотерапията – в случай че ви кажат за извършване на процедура по мезотерапия на твърде ниска цена спрямо пазарната, обмислете дали рискът си струва. Лично ние ви предлагаме да не правите никакви компромиси с качествената технология по мезотерапия, затова защото това впоследствие е възможно да доведе до изникване на неочаквани и даже негативни реакции за здравето и красотата.

– буквално преди мезотерапията – намират се конкретни вещества, които трябва да не се взимат буквално преди извършването на манипулацията по мезотерапия. С „буквално“ в случая наблягаме на двайсет и четири часа преди самата процедура. Какви точно са тези забранени за употреба течни вещества? Например представляват аспирина и всички вещества със съдоразширяващи свойства, както и различни алкохолни напитки. В някои случаи усвояването на подобни неща преди мезотерапия поражда гадни реакции за здравословното ви състояние.

– директно след мезотерапията – след финализиране на манипулацията по мезотерапия, отново е нужно следването специфични правила и положителни съвети. Първо, в период от няколко часа след мезотерапията не се гримирайте. Изкъпването и също навлажняването на работеното място отново не е добра идея. Другата ни препоръка към всеки клиент е в сила за по-дълъг период, и по-конкретно два дни и две нощи или четиресет и осем часа след приключване на манипулацията по мезотерапия. Внимавайте в посочения интервал да не практикувате спортове или прекалени натоварвания , водещи до зачервяване на кожата по лицето, а също и да не ходите на всякакви горещи процедури сауна, парна баня.

– гарантирайте си трайни реакции – както споменахме, достигането до дълготрайни следствия от практиката по мезотерапия основно зависи от персоналните ви постъпки и нрави. Продължаването на ползата от мезотерапията е реално обвързано със внимаването в специални режими на хранене, запазването на добро физическо състояние и като цяло стриктен стремеж към здравословност. За повече информация относно най-добрите съвети след извършване на процедурата по мезотерапия, попитайте специалист, който вие решите.

мезотерапия 2
мезотерапия

Какво представляват качествата на мезотерапията?

След като вече видяхме повечето от приложенията на мезотерапията, настъпи времето да преговорим и основните ѝ изгоди за хората. Същите са с начало от по-скоро елементарната за слагане и безболезнена процедура на мезотерапията, и достигат до перфектните постижения за кожата и цялостния ни вид, които тя носи. Представяме ви сега каква е причината мезотерапията всъщност е най-добрият избор за всички:

1. Мезотерапия: процедура без болка – всичко, в което реално се изразява мезотерапията, е вкарване полезни вещества в зони с проблеми от човешкото лице и тяло. Същата техника е проста за изпълнение и паралелно съвсем неусетна за човек. Това е и причината не е необходимо да се колебаете заради възникване на болки или други противни състояния докато трае мезотерапията. Това, което е възможно да усетите, е бързо боцкане или парещи симптоми в третираната зона.

2. Мезотерапия: отсъствие на опасност за здравето ни – допълнително крайно сериозно качество на мезотерапията, с което трябва да сте наясно. Мезотерапията не се асоциира с нула значителни последвали действия или опасности за здравето ни. Хиалуронът, витамините и общо взето подхранващите субстанции, използващи се в мезотерапията, са безвредни за човешкото здраве и се понасят без проблем ./ идеално от него. Ето затова има малък шанс от проява на алергии и типични нежелани усещания.

3. Мезотерапия: ефикасност – разбира се, резултатността е най-желаното качество за която и да е естетична процедура. Бъдете убедени, че мезотерапията ще ви донесе удовлетворение. Техниката по мезотерапия се счита за успешен метод за борба с каквито и да са несъвършенства по кожата – започвайки от стареенето и дефицит на пластичност, и достигнем до акне/ проблеми с акне, петна. Нещо повече, мезотерапията се справя отлично в посока премахване на натрупаните мазнини и подобряване на формата на тялото и положението на определени зони от човешкото тяло. Без значение дали се има предвид лицето и кожата или пък различни части от тялото, мезотерапията ви гарантира висококачествени и ценни следствия.

4. Мезотерапия: още изгоди – както прочетохте в глава „Мезотерапия – основни качества и действия“, мезотерапията е в подкрепа на тялото на човек в много нива. Ето защоподлагайки се на мезотерапия за махане на зачервяване и оцветявания, вие ще усетите и други благоприятни резултати. Да, мезотерапията съдейства за по-доброто кръвообращение към работената зона. От друга, е възможно също така мезотерапията да бъде от помощ съдейства за намаляването на болезнени усещания и мускулни спазми в това място. Предпочитайки мезотерапията, вие вървите в посока към достигането до солидно, релефно и хармонично тяло.

5. Мезотерапия: трайни резултати – по-често резултатите от мезотерапията са ясни най-малко седем дни след нейното първо прилагане. Имайки предвид проблема, който се лекува, се правят до две техники по мезотерапия за 12 месеца. Всяка от процедурите по мезотерапия се съпътства от поддържащи терапии през до три месеца. Мезотерапията ще ви донесе видимо дълговременни успехи относно здравето на вашата кожа. За това вие ще трябва да положите известни усилия. Трайните резултати от мезотерапията са в комплект със спазване на подходящи диети и водене на здравословен начин на живот от всички клиенти. Ето защо ви съветваме да станете стриктни към своето здраве и външен вид, за да гордеете с реално максимална ефикасност от мезотерапията като процес.

мезотерапия 3
мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разгледаме цялата информация за всички реализации и свойства на мезотерапията, ще ви опознаем набързо с началната точка на нейното раждане и увеличаване. Като техника мезотерапията е открита и употребена най-рано през 1952 година от Мишел Пистор, виден в тези години френски лекарски специалист. Факт е, че откриването на мезотерапията се реализира случайно. При френския лекар пристига болен човек с астматична криза , нуждаещ се от спешна медицинска помощ. Точно в този момент обаче медикът не разполага с необходимите инструменти. Поради това лекарят трябва да импровизира, за да спаси ситуацията. Той взема една останала счупена спринцовка с игла от 4 мм и вкарва лекарственото средство. Сюрпризът за него е страхотен, в мига, в който пациентът не просто се подобрява, обаче и пристъпът му напълно изчезва. Тогава френският лекар казва за находката си на негов колега на име Карно. Лекарите организират няколко опити, със съдействието на които се появява нов вид терапевтични игли с дебелина 4 мм , които после се използват в процедурите по мезотерапия.

Трябва да минат три десетилетия и повече, преди мезотерапията категорично да получи категоризация за технология на традиционните медицински схващания. Събитието се случва в края на 80-те години на 20 в. от Френската Медицинска Академия. Отначало мезотерапията влиза в употреба почти само при успокояване на спортни травми или ревматизъм. С времето процедурата започва да се прилага и в медицината в естетичния сектор като процедура за разкрасяване на кожата, противопоставяне с оплешивяването, ограничаване на целулита, отърваване от прекалено много мазнини в зони с проблеми от нашите тела и т.н. Ефектът на мезотерапията и високите постижения, които дейността носи на клиентите, мигновено засилват нейната популярност. Не след дълго нейната популярност преминава държавни граници и стига до различни европейски пазари. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е широко одобрявана процедура за подновяване на всеки вид кожа по цял свят. Сигурните изключителни успехи, отсъствието на болезненост и алергични реакции при извършване на процедурата, правят мезотерапията неразделно неделима с бъдещите промени на разкрасителната медицина.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е функцията хиалуронът в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме в текста, едновременно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се оползотворява и хиалуроново вещество. Тази киселина се счита за безспорно подходящ избор не единствено и само за мезотерапията, също и за редица технологии в разкрасителната индустрия. Причините за това са няколко. За старт, киселината с хиалурон е напълно натурална съставка, която се синтезира от тялото ни при обичайни обстоятелства. Освен всичко тя разполага с типични специфичности относно запазване на хидратирането на кожата, повишаване на гъвкавостта ѝ и отлагане на застаряването. Вижте най-важните характеристики на хиалуронът, превръщащи нейното ползване в мезотерапията толкова ефективно за всеки човек:

1. Безопасна никой човек – хиалуронът се оказва съставка, която се образува в нашето тяло. Това прави слагането ѝ едновременно с мезотерапията доказано сигурно. Хиалуроновата киселина се поема извънредно безпрепятствено от нашите тела и не води до каквито и да било тежки алергии или нежелани последствия. По каква причина реално е необходимо за всеки човек вкарването на хиалуронова киселина с мезотерапия или други терапии? За съжаление с годините синтезирането на хиалурон, за който говорихме, силно намалява. А това действа отрицателно на вида, еластичността и хидратацията на кожата. Получаването на още количества хиалуронова киселинна субстанция с помощта на мезотерапията е в помощ за поддържане на младежките качества на кожата и премахване на различни проблеми на кожата.

2. Навременни и ефективни постижения – слагането на хиалуронът в мезотерапията и другите процедури на козметиката дава скоростни и качествени следствия за човека по отношение положението на третираната кожа. Съответните моментални и полезни последици са гарантирани при всякакви използвания на хиалуроновата киселина в такова направление. При положение че става дума за всеобщо подобряване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък премахване на всякакви бръчици, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви бъде от голяма полза. Именно тези свойства на киселината с хиалурон я превръщат в предпочитана и използвана в манипулациите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с хиалурон ще ви осигури исканите ефекти и ще подобри значително цялостния изглед на всяка кожа.

3. Продължаване на позитивния ефект – друго особено полезно свойство на хиалуроновото вещество, правещо я много подходяща за мезотерапия и различни козметични практики. Позитивното действие на киселината с хиалурон по всяка кожа стои за много дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на споменатото време, спокойно може да се назначи поредна техника по мезотерапия или която и да е друга козметична практика с присъствие на хиалурон, за да се пази силният и привлекателен външен вид на кожата.

4. Леко и неусетно слагане – за финал, процесът по вкарване на хиалуроновата киселинна субстанция в организма ни е безспорно лек и също безболезнен за клиента. В повечето ситуации той се разпростира за максимум 15 минути. Дори и в случай че се има предвид мезотерапия, филъри за лице или всякакви сесии с киселина с хиалурон, не се наблюдават сериозни болки или неприятно усеане за клиентите. Както споменахме, евентуално може да имате усещане за леко боцкане или чувство за парене на третираната област. Тези последствия обаче преминават своевременно след завършване на сесията.

С помощта на Аестетика клиник ще станете категорично сигурни в успеха и сигурността на осъществяваните техники по мезотерапия. Нашите специалисти са придобили доказана квалификация и солидна подготовка в този бранш, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са изключително от максимално качество. Разчитайте на Аестетика клиник и ще получите отлични последствия спрямо хубавия и здравословен външен вид!

Мезотерапия
Съществува ли вероятност от възникване на неочаквани реакции от мезотерапията?
Вярно ли, че процедурите по мезотерапия не причиняват болка?
Какви са рисковите моменти за доверяване на мезотерапия?
Мезотерапия – няколко полезни съвета
Какво представляват качествата на мезотерапията?
Как е възникнала мезотерапията
Каква е функцията хиалуронът в мезотерапията?